top of page
  • Writer's picturesemenaboljsegasveta

V lokalizaciji ekonomij je prihodnost!

Updated: Jan 12, 2022



No, ja, saj verjetno v glavnem vemo, kako je s to stvarjo v resnici... da namreč globalizacija uničuje lokalne ekonomije in da gre za to, da prinaša dobičke le velikim. In kam to pelje? Tja, da čedalje težje dobimo službe in da se čedalje manj stvari "splača", ker vse težje kot posameznik in mali človek konkuriramo (tudi npr. pri poskusih z lastnim podjetništvom) tem velikanom.


Kje se to potem konča? Tam, da bodisi klonemo, se temu prilagodimo in drvimo v stampedu z množico (ki verjame, da "se nič ne da narediti" in "na koncu meseca je treba plačati račune" ipd.) proti prepadu absurda nenehne (gospodarske) rasti in lastne obubožanosti ob tem bodisi da SE AKTIVIRAMO, vzamemo raje svojo pamet v roke in začnemo delovati v obratni smeri!


Eden od primerov takšnega delovanja je Svetovni dan lokalizacije (katerega pobudnik je Local Futures), ki se zavzema za lokalizacijo naših dobavnih verig ter obnovo naših vezi z naravo in skupnostjo, s tem pa želi prispevati k vzpostavitvi svetovnega lokalizacijskega gibanja kot dejavnika sistemskih sprememb.


Zakaj je tako pomembno, da dejansko kupujemo (ekološko) lokalno pridelano hrano, izveste več v tem kratkem videu: tukaj. Tudi pri nas se v tem sklopu odvijajo dogodki, in sicer danes popoldne! Če nič drugega, zdaj to veste za vnaprej!

1 view0 comments

Comments


bottom of page